I luke nummer to av Enkeltspents julekalender«24 ting den velkledde mannen bør ha i klesskapet» finner vi en annen klassiker – den sorte Oxfordskoen.

Sorte Oxfords i skinn fra engelske REISS
Sorte Oxfords i skinn fra engelske REISS

Som tidlingere nevnt i posten om sko til dress, er Oxfordskoen den mest formelle og elegante av de klassiske herreskoene. Det blir aldri feil med et par sorte Oxfords. Det som skiller Oxfordskoene fra andre herresko, og som er selve tegnet på at du sitter med en Oxford, er skoens «lukkede snøring». Det vil si at den delen av overlæret som snøringen sitter på er sydd fast på den fremre delen av skoen. Den blir dermed noe tettere, og skoen sitter strammere over vristen. Oxforden finnes i mange utførelser; helt glatt, med enkel tåkappe og med brogue. Mange tror, feilaktig, at Oxforden må ha tåkappe, men det er altså ikke nødvendig. Personlig synes jeg tåkappen gir litt ekstra karakter til skoen.

Til mørk dress blir det veldig elegant med et par sorte Oxfords, faktisk passer de godt til de aller fleste antrekk. Det er de som også sverger til sorte Oxfords til jeans, men personlig synes jeg det blir en merkelig kombinasjon.

Husk – Oxfords, not Brogues!

kindle-accessories-assoc-728x90-_v163771794_

11 thoughts on “Sorte Oxfordsko

  1. Pingback: Tassel-loafers -

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.