Sko er noe av det vanskeligste jeg vet. Jeg liker ganske enkelt ikke å handle sko. Først og fremst fordi det selges så mye stygge sko. Jeg er ganske sær på skovalget, og har landet på Derby eller Oxford-sko til dress. Men, en savnet koffert gjorde at jeg tok sjansen på en ny type sko – tassel-loafer.

Da jeg var i Bucharest i 2018 for å besøke kontoret vårt der, klarte Tarom å reise fra Amsterdam uten bagasjen min. Med såpass mye reising jeg har gjort de siste to årene er det jo ganske utrolig at jeg ikke har mistet bagasjen oftere, men det var uansett irriterende. Siden jeg hadde alt av klær i Rimowaen som satt fast i Amsterdam, var det bare for meg å finne et sted der jeg kunne handle inn noen klær til neste dags møter. Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk til å handle klær i Romania (joda, litt forutinntatt var jeg nok), men jeg fant via nettet ut at Massimo Dutti hadde et par butikker i Bucharest – den ene en relativt kort Ubertur unna hotellet.

Det må være lov å være litt skeptisk…

Til slutt endte jeg opp med en ny bukse, undertøy, sokker et par skjorter (den jeg hadde reist i trengte å byttes ut før middag) og et par sko. Siden jeg nå fikk nye sko dekket av Sparebank1 Forsikring tenkte jeg at jeg faktisk skulle teste en skotype jeg ellers ikke ville ha kjøpt. I verste fall ble ville de bare bli brukt denne ene dagen. For, Massimo Dutti hadde et par tassel-loafers som var ganske stilige.

Brune flettede Kiowa loafers i skinn fra Massimo Dutti (Foto: Massimo Dutti) BROWN BRAIDED LEATHER KI

Loafers er ikke like formelle som for eksempel et par Oxfords, men de kan godt brukes til dress. Disse, med sitt flettemønster, synes jeg er hakket mer uformelle enn vanlige loafers, så personlig vil jeg ikke bruke dem til dress. Faktisk bruker jeg dem ikke engang med sokker – og da kan de jo ikke brukes til dress.

Skoene passer perfekt til mine nye linbukser fra Suitsupply og en linblazer – uten sokker

Selv om de er flettet, er de mindre luftige enn man skulle tro. Skoene har et tynt fôr i lær, men ettersom skoen er konstruert på Kiowa-måten, er det ingen plagsomme innersømmer, som gjør at den fint kan brukes uten sokker. Jeg bruker dem til chinos eller linbukser på varme dager, enten uten jakke eller med en lett linblazer som ikke er for formell. Jeg synes dette antrekket fungerer bra til uformelle settinger som sommerfest, lunchavtaler i byen eller bursdagsselskaper om sommeren. Men, jeg er ennå ikke helt fortrolig med duskene som har gitt skotypen dens navn…

Kofferten som kom hjem noen dager etter meg – etter å ha vært på reise rundt Europa alene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.