Hei, jeg heter Christian Kamhaug og er moteblogger! Hvor ofte startes en blogg etter masing i sosiale medier? Jeg vil tro ikke veldig ofte. Enkeltspent er unntaket.

Jeg har alltid vært glad i å kle meg. Min mor forteller gjerne om da jeg som 3-4 åring kun skulle ha hvite, eller til nød, lyseblå skjorter i barnehagen. Jeg drømte også om å bli hovmester – for da kunne jeg gå i fine klær alltid. Nå ble jeg ikke hovmester, men økonom og PR-rådgiver, og går som oftest i dress – på jobb iallefall.

Bakgrunn i herrekonfeksjon
På midten av 1990-tallet fikk jeg ekstrajobb i en av Oslos ærverdige herreforretninger, Herman Mehren AS der jeg under kyndig lære av konfeksjonsavdelingens ubestridte leder, italienske Michele Agnello lærte om stoffkvaliteter, størrelser, vedlikehold og salg. Michele er en av de beste selgerne jeg noen sinne har møtt. En kunde kunne komme inn og skulle kjøpe en jakke, og kom ut med to dresser, en frakk og diverse skjorter og slips – uten at han helt skjønte hvordan det gikk til og uten at han hadde noe annet enn glede over transaksjonen. Michele kunne se på en kunde hva han skulle ha – og var det en stamkunde (som det var mange av) visste han hva han hadde solgt før, og kunne si ting som “Denne buksen passer perfekt til den tweetjakken du kjøpte her sist” og det gjorde den!

Flymann som ble PR-rådgiver
I 13 år jobbet jeg i SAS-konsernet med inntektsoptimering, ruteplanlegging, analyse, webutviking og sist innen kommunikasjon. Fra 2010 til 2012 var jeg Head of Social Media i SAS, med plassering på hovedkontoret i Stockholm. Selv en flynerds som meg fikk etterhvert nok av reisingen, og sommeren 2012 takket jeg ja til et tilbud om å bli PR-rådgiver i Norges ledende kommunikasjonsbyrå, Gambit Hill+Knowlton Strategies. Jeg jobbet mye med digital kommunikasjon, men også tradisjonell pressekontakt og kampanjer. Jeg holder også foredrag, kurs og workshops. I Gambit har jeg jobbet med kunder innenfor blant annet finansielle tjenester, IT, helse, reiseliv, offentlig sektor – men ikke mote (eller jeg var innom Moods of Norway en liten tur…)

I desember 2015 ble jeg spurt om jeg ville hoppe av konsulentlivet, og bli kommunikasjonssjef i Lindorff Group. Inkasso har jeg aldri jobbet med, men oppgavene var spennende, så jeg sa ja. Siden midten av januar 2016 har jeg jobbet ved hovedkontoret på Smestad, og flyr rundt og besøker datterselskapene rundt om i Europa. Sommeren 2017 fusjonerte Lindorff med svenske Intrum Justitia, og ble Intrum. Nå med hovedkontor i Sickla sør i Stockholm. Etter fusjonen ble jeg Social Media & Digital Channels Director i konsernet som har mer enn 8000 ansatte i 23 land, og delte min tid mellom Smestad, Stockholm og besøk ute i markedene.

I oktober 2018 byttet jeg jobb og bransje igjen, og ble kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic. Der fikk jeg

Holder foredrag om Workplace på Hamburg Aviation Conference – i en enkeltspent dress fra Menswear

Om meg
I tillegg til å sette pris på en god dress er jeg flynerd, og blogger litt om luftfart på den andre bloggen min, Scanair.no. I februar 2018 startet jeg sammen med Thomas Lone og Espen Næss den ukentlige podcasten Flypodden, der vi snakker om fly og luftfart og det å reise med fly. Jeg er 45 år gammel, gift med Berit som jeg traff på BI og vi har to barn sammen og hund. Opprinnelig er jeg Oslo-gutt, men bor nå en kort båtreise fra Oslo sentrum i Asker.

Ta gjerne kontakt på e-post eller fyll ut skjema under

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.