Overskjorte, skjortejakke, over-shirt, shacket (av shirt+jacket) …. som peacoaten er dette et plagg med mange navn. Jeg velger å kalle den overskjorte. Det er som navnet sier en blanding av jakke og skjorte, eller en litt tykkere skjorte som kan brukes som ytterplagg om du vil.

Overskjorte i semsket skinn fra Ralph Lauren
(foto: Ralph Lauren)

Overskjorten er et perfekt plagg for mellomperiodene. Når det fremdeles er litt for kaldt for å gå uten en lett jakke på våren, eller på høsten før det blir kaldt nok til å bruke tykkere jakker. Den passer også godt til skandinaviske sommerkvelder, som et let plagg du kan kaste over en piquet eller linskjorte

Mange overskjorter kan minne litt om safarijakker, eller en tynn feltjakke, med to lommer på brystet og to på magen. Andre minner mer om en lett dressjakke, mens andre igjen ser mer ut som litt tykke skjorter. Det vanligste er knapper, men noen kommer også med glidelås.

Denim overskjorte fra Eton med glidelås og to brystlommer
(foto: Eton)

Overskjorter er ganske uformelle plagg, og erstatter ikke en blazer. Bruk gjerne skjorte eller bare en t-skjorte under. Er det såpass kaldt at du trenger en ullgenser, er kanskje ikke overskjorten rett ytterplagg, men den er perfekt å kombinere lag-på-lag med andre plagg.

Mayfair shacket, overskjorte i bomull fra Private White (foto: Private White)

Mange brands tilbyr overskjorter i sin kolleksjon i høst. Svenske Eton har et av de største utvalgene jeg har sett, men du finner dem også hos blant andre Private White, Ralph Lauren og Arket. Overskjorten er et stilig alternativ til å gå med hettegenser eller fleece. Jeg anbefaler å prøve noen forskjellige og finne den som passer best for deg. God høst!



 

5 thoughts on “Overskjorte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.