Britiske Orlebar Brown, som blant annet lager noen veldig eksklusive badeshorts, lanserte denne måneden sin mye omtalte (og etterlengtede) James Bond-kolleksjon.

I tillegg til en ny badeshorts inspirert av klassiske James Bond-filmplakater (denne gang Moonraker), lanserte Orlebar Brown denne gangen også en rekke plagg som er nesten nøyaktige kopier av ikoniske plagg fra flere klassiske James Bond-filmer.

Det plagget som fikk kanskje mest oppmerksomhet – og som jeg truet kona og datter med at jeg skulle kjøpe – var en “romper” eller short+polo-onepiece i frotté, inspirert av den Sean Connery brukte i Goldfinger. Ikke mange dagene etter at den ble sluppet, var den utsolgt – men det går an å skrive seg på venteliste om ønsket om en onepiece med korte ben og ermer til £395 blir for sterkt.

Sean Connery, som James Bond, i Goldfinger fra 1964, iført den mye omtalte “onepiecen” i frotté
Orlebar Browns 2019-utgave (Foto: Orlebar Brown)

Kolleksjonen består ellers av mer konvensjonelle plagg som et par shorts, som begge er inspirert av shorts James Bond har brukt i Thunderball. Den ene  er en lyseblå kort badeshorts inspirert av den Connery brukte under dykking på Bahamas, og den andre en lakserosa shorts  i bomull og lin Connery brukte på stranden i samme film.

Poloskjorte i bomullsfrotté som den brukt av James Bond i Thunderball (foto: Orlebar Brown)

I tillegg til shorts, består kolleksjonen også av skjorter og poloer, jakker, badekåpe og sko. En av mine favoritter er en lyseblå  poloskjorte i frotté, inspirert av den Connery bruker i den berømte scenen der han første gang møter Honey Ryder (Ursula Andres) på stranden i Dr. No. En annen favoritt er jakken i bomullsfrotté som er en kopi av den Roger Moore bruker når han undersøker det underjordiske laboratoriet til Max Zorn i A View to a Kill.

Frottéjakken fra A View to a Kill. (foto: Orlebar Brown)

Men, det plagget som faktisk frister aller mest (sine £295 til tross) er den lyeblå badekåpen, inspirert av den Connery får låne etter at han blir tatt til fange i Dr. Nos hovedkvarter. Selv om den er en ganske standard frottébadekåpe har den en fiffig liten detalj. På innsiden har den innsydd liten lapp med teksten “The Property of Dr. Julius No, Crab Key”. 

Alt i alt synes jeg Orlebar Brown har laget en morsom kolleksjon, som både er tro mot originalene, men samtidig har oppdatert dem til en noe mer moderne look. For alle Bond-fans er dette en mulighet til å føle seg bittelitt som James Bond på stranden på Bahamas, eller under palmene i Monte Carlo.

Jeg håper det kommer mer fra dette samarbeidet – kanskje neste gang lager de Daniel Craigs skjelletdress fra Spectre? Det går jo an å håpe. Allerede i juni, slipper Orlebar Brown ytterligere to plagg i kolleksjonen. Hvilket ikonisk Bond-plagg ønsker du deg?

Høsten 2019 lanserte også den britiske kasjmireksperten N. Peal sin Bond-kolleksjon med blant annet strikkegensere, jakker, høyhalsere og skjerf i nydelige kasjmirkvaliteter.

Ikke glem at du får 15% rabatt på ditt første kjøp hos Orlebar Brown med denne rabattkoden

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Orlebar Browns James Bond-kolleksjon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.