Enkeltspent har tidligere omtalt James Bond som et stilikon, og 007 har inspirert nok et britisk luksusmerke til å lage klær basert på filmene.

Tidligere i år lanserte Orlebar Brown sin kolleksjon inspirert av James Bond, og deres versjoner av klassiske plagg fra filmene. Ettersom Orlebar Brown har sin bakgrunn fra strandplagg var det naturlig at den kolleksjonen inneholdt blant annet badeshortsen til Sean Connery fra Dr. No, frottépoloen fra Thunderball og joggedressjakken fra A View to a Kill.  Selv kjøpte jeg frottépoloen fra Thunderball (men siklet lenge på badekåpen med “Property of Dr. No, Crab Key” på innsiden)

Nå har et nytt britisk merke gjort sitt samarbeid med EON (selskapet som står bak James Bond-filmene), og har lansert sin “007 Cashmere Collection” med et 20-talls plagg inspirert av plagg brukt i filmene. N. Peal er et britisk luksusmerke kjent for sine kasjmirplagg siden 1930-tallet. Naturlig nok har derfor N. Peal fokusert på strikkede gensere, høyhalsere, vester og tilbehør i sin kolleksjon, som er minst like stilig som Orlebar Brown sin.

007 CHUNKY RIBBED POLO NECK SWEATER fra N. Peal
(foto: N. Peal)
Pierce Brosnan i den samme høyhalsede strikkegenseren fra “Die Another Day”

I sin kolleksjon har N. Peal dekket alle de seks skuespillerne som har spilt James Bond. Her er både den tykke høyhalseren Pierce Brosnan brukte på Island i Die Another Day, jakken, vesten og strikkeslipset Jean Connery hadde på da han møtte M i Goldfinger og strikkelua Timmothy Dalton hadde i The Living Daylights.

Alle plaggene fra James Bond-kolleksjonen kommer i spesialdesignet gaveinnpakning.
(foto: N. Peal)

Hele kolleksjonen slippes fredag 18. oktober og her er det mye snadder. mange har sikkert drømt om å være James Bond på et eller annet tidspunkt – nå kan vi iallfall kle oss som 007.

Lys blå bomberjakke med benhvit høyhalset under. Begge inspirert av antrekket til George Lazenby fra On Her Majesty’s Secret Service

N. Peals Bond-inspirerte reklamefilm for kolleksjonen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.