Britiske Orlebar Brown har i anledning 40årsjubileet til James Bond-filmen Octopussy, sluppet nok en James Bond-inspirert kolleksjon. Her er det både helt nye plagg inspirert av Octopussy, og en del favoritter fra tidligere James Bond-kolleksjoner som er tilgjengelige igjen.

Octopussy ble sluppet på kino i 1983 og var den 13. Bond-filmen og den nest siste gangen Roger Moore spilte 007. Bond beveger seg fra Øst-Berlin, via India tilbake til Øst-Berlin i en film som ellers er alt av knivkasting, Fabergé-egg, flyscener og herlig 80talls-estetikk. Blant Bond-fans er oppfatningen av Octopussy  blandet.

Den nye Bond-kolleksjonen består av badeshortser, skjorter, shorts, bukser, badekåper (“Property of Dr. No”), en lindress og ikke minst er den berømte shorts-one-piecen fra Goldfinger tilbake. Mens den versjonen av one-piecen i frotté Sean Connery bruker i Goldfinger er babyblå, fås den nå i marineblått eller beige. Om den er enklere å bære i disse fargene er jeg usikker på. Det er et ganske spesielt plagg, men jeg legger merke til at flere av størrelsene allerede er utsolgt.

Kortbent og kortermet one-piece I frotté – inspirert av den lyseblå Sean Connery brukte i Goldfinger.
Foto: Orlebar Brown

Mens onepiecen ikke kommer i babyblått denne gangen, kan du imidlertid igjen kjøpe den lyseblå frotté-poloen som er nesten like den Connery bruker i Dr. No. Jeg kjøpte den første gang den ble sluppet, og er veldig fornøyd med den. Den er en fin skjorte i seg selv, og ekstra kul blir den med 007-detaljene.

Frotté-poloen fra Dr. No. Kommer også i rød og marine
Foto: Orlebar Brown

Apropos Dr. No – et annet kult plagg inspirert av filmen som er tilbake er den blå frottébadekåpen. Jeg har hatt mulighet til å kjenne på den i butikk en gang, men den er virkelig “luxurious”. Hadde jeg ikke allerede hatt to badekåper hengene på knaggen på soverommet, hadde denne stått høyt på listen. Ikke minst på grunn av lappen på innsiden….

Kul detalj i Dr. No-bådekåpen

En av de mest iøyenfallene plaggene i kolleksjonen er en linskjorte med Capri-krave, 007-logoer og blekkspruttrykk på ryggen. Dette er samme blekksprutmotiv som Octopussy selv hadde på ryggen på morgenkåpen sin, og er laget av kunstnere Maciek Piotrowski spesielt for filmen.

Travis Octopussy skjorte
Foto: Orlebar Brown

Orlebar Brown startet med badeshortser – eller “shorts du også kan bade med” som de sier –  og naturligvis er det flere kule badeshortser i denne kolleksjonen også. Først og fremst en Octopussy-shorts med samme blekksprutmotiv som på skjorten over, men også Orlebar Browns signaturshortser med fototrykk, inspirert av filmplakatene til Dr. No og Live and Let Die.

Bulldog badeshorts med Octopussy-motiv
Foto: Orlebar Brown

Som alltid med Orlebar Browns Bond-kolleksjoner, er er det begrenset utvalg av plaggene. Flere av størrelsene er allerede utsolgt, så om det er noe i kolleksjonen du er sugen på gjelder det å bestille nå.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.