Jeg er på en liten førjulsreise, og hva passer bedre i luke 4 i Enkeltspents julekalender enn en overnight bag?

De fleste av oss har vel et vell av bager, kofferter og sekker i skap i kjeller til ulike reisebehov. Enhver velkledd mann bør imidlertid ha en elegant overnight bag i klessakapet.

Vi menn trenger i prinsipp ikke ha med oss så mye på en overnattingstur. Om det er jobbreise eller en kort tur med kona, kommer vi unna med en ren skjorte, undertøyskift, toalettsaker og diverse ladere og dingser (en Kindle for eksempel)

Selv fikk jeg en flott overnight-bag av familien til jul i fjor. Ikke bare er den stilig, og har perfekt størrelse for en helg, men den er også laget av skinnet fra gamle flystoler. En herlig kombinasjon av stil og flyhistorie. Kanskje den perfekte julegaven til meg.

Duffelbag laget av skinnet fra de gamle flysetene til Southwest Airlines
Duffelbag laget av skinnet fra de gamle flysetene til Southwest Airlines

Duffelbagen er en ganske perfekt størrelse. I tillegg til skift er det også plass til joggesko og treningstøy og kanskje en genser. Skal du ha med en ekstra dress eller blazer er nok ikke duffelen den beste – da blir det lett krøller i klærne.

Andrews Weekend Duffel
Andrews Weekend Duffel

Overnightbagen finnes i mange størrelser og utførelser. Selv synes jeg det mest elegante er bagger i skinn – som jo bare blir mer elegante med årene, når de får patina. Men, det finnes også mange fine i canvas, som denne fra Ernest Alexander, med smart skorom. Styr unna glorete fargerike bager med store logoer. De er greie på hyttetur, men for en elegant bag i skinn eller canvas.

En god overnight bag skal ikke være større og tyngre enn at den kan bæres i en hånd, og få god plass i hattehyllen på fly. Den bør har skulderen som kan tas av, eller store nok håndtak til at den lett kan slenges over skulderen.

God reise og fortsatt stilig førjulstid.

Mediums Travel Explorer fra Barbour
Mediums Travel Explorer fra Barbour

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.