Jeg liker konseptet overnight-bag, og jeg har et par stykker, men jeg har ennå ikke funnet den perfekte. Inntil nå. Nå tror jeg kanskje at jeg har funnet den. 
Når jeg reiser i jobbsammenheng, forsøker jeg alltid å reise på dagstur. Det betyr at jeg må stå opp tidlig og kommer sent hjem, men jeg får iallefall sove i min egen seng og minimerer tid borte fra familien. Men, noen ganger må jeg enten være borte noen dager, eller så innebærer reiseruten at jeg må reise dagen før møtene mine. Selv om det har kommet flere direkteruter fra Oslo, har jobben min det siste året tatt meg til litt odde destinasjoner som Turku, Buchuresti, Wrocklaw og Vilnius som alle krever flybytter og overnatting.
Med én enkel overnatting trengs det ikke så mye bagasje, men problemet med en typisk overnight-bag er at de fleste funker dårlig til dress. Pakker du dressen i en overnight bag er den garantert krøllete neste morgen. Et alternativ er selvsagt dresspose, men jeg har tilgode å se en som funker til å ha noe annet enn dress, skjorte og et slips i. Du skal jo gjerne ha med toalettsaker, undertøy og kanskje et par ekstra sko. Ganske håpløse å bære er de også.
Løsningen for meg har vært min trofaste Rimowa som jeg kjøpte i bursdaggave til meg selv for et par år siden. Selv om denne er en av de minste i aluminium, og er godkjent som håndbagasje hos nettverksselskaper som SAS og Lufthansa, synes jeg den er ofte er litt stor for én overnatting. Siden jeg ikke gidder å drasse rundt på den, pleier jeg å sjekke den inn. Noe som selvsagt betyr at jeg må vente på den ved ankomst, og av og til kommer den ikke frem.
Min trofaste Rimowa
Den perfekte overnight-bagen er en jeg lett kan slenge over skulderen, som er relativt lett og lett å bære, som har plass til det mest nødvendige og som ikke krøller dressen. Og i nå tror jeg at jeg har funnet den.
Suit-Carrier Holdall fra Bennett Winch
(Foto: Bennet Winch)
Engelske Bennet Winch har laget en overnight-bag som er en kombinasjon av bag og dresspose, som de kaller Suit Carrier Holdall – eller S.C. Holdall. Eller, for å være helt korrekt består bagen av to enheter – en bag og en dresspose, som hektes sammen slik at den blir én enhet.
Bennet Winch’ Suit Carrier Holdall delt opp i det to delene – med dressposen under.
(Foto: Bennett Winch)
Bagen lages i en bomull-canvas som består av to sammensatte lag, som gjør den vanntett – samtidig som den er lett. Detaljer i skinn og messing gir den et eksklusivt preg. Dressposen har plass til én jakke, én bukse og én skjorte, mens bagen har et volum på 32 liter, og skal ha god plass til det du trenger for 1-2 overnattinger.
Dressposen kommer med en smal henger, og kan hektes av bagen og henges opp med én gang du kommer på hotellet
(Foto: Bennett Winch)
Det er jo et kjent triks at om du ruller, fremfor å brette, klær blir de mindre krøllete. Det Bennet Winch har gjort her er ganske enkelt å lage en tynn dresspose som kan festes på utsiden av bagen. I utgangspunkt en ganske enkel idé, men gutta bak Bennet Winch (herrene Robin Bennet og Robin Winch) og Simon Crompton fra  boggen Permanent Style har brukt mye tid og prøvd mange forskjellige utgaver før de havnet på denne løsningen. Den tynne dressposen festes til bunnen av bagen med magneter, og med små lærhemper på toppen. I videoen under ser du tydelig hvordan den enkelt settes sammen.
Bennet Winch S.C. Holdall kommer både i oliven og svart. Selv heller jeg mot den olivengrønne med brune skinndetaljer. Den er ikke billig. Både den olivengrønne og den sorte ligger på omtrent 7000 kroner etter dagens valutakurs, men Bennett Winch byr på både gratis frakt og dekker toll og avgifter. Bagen har fått strålende omtale både i Financial Times’ “How to spend it” og The Rake. Jeg er veldig sugen på denne…

4 thoughts on “Den perfekte overnight bagen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.