IMG_1598
Forfatteren – med slips!

Dagens Næringslivs fredagsmagasin D2 hadde denne uken en lang artikkel om slipsets renessanse. Jeg er selv en forkjemper for slipset, og bruker det gjerne på jobb og på fest. Selvsagt går jeg også ofte med dress uten slips, som så mange andre i min profesjon, men det er noe ekstra med et fint slips til antrekket. Det hender oftere at jeg angrer på at jeg ikke tok på slips, enn omvendt.

Slips er en personlig ting, og smak og behag avgjør hva slags slips man foretrekker og hvordan man knyter det. Flere av mennene D2 har intervjuet i artikkelen sin har både favoritt-slipstyper og favoritt knute. Selv foretrekker jeg silkeslips med vevde mønster, gjerne små geometriske figurer og en Double-Windsor-knute.  Disse slipsene er ofte litt tykke i stoffet, og krever en litt vid skjortekrave. Til dress kjøper jeg nå for det meste cut-away, som er så bred at et litt tykt silkeslips blir fint også med en Windsor. Slipsknuter må jeg nesten komme tilbake til en annen gang.

Dagens oppfordring er: Les slipssaken i D2 her – den er både morsom og lærerik!

D2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.