Britiske The Rake er ikke bare et elegant magasin for det beste av moderne og klassisk herrestil, det er også en ikke ubetydelig nettbutikk med mye av det samme som omtales i magasinet. Noen vil påstå at det er omvendt. Veldig mye av det som selges i butikken er ganske kostbare ting, men et par ganger i året er det skikkelig salg, og da kan du sikre deg flotte ting til hyggelige priser.

Eksempel på G. Inglese-jakke – dobbeltspent denim-blazer. (foto: G. Inglese)

Under årets store salg, falt jeg for et strikket slips i flere horisomtale striper. Slipset kom fra det lille italienske sartoria G. Inglese. Grunnlagt av Gianni Inglese i 1955, har det lille brandet laget flott skjorter, lette jakker og stilige assesoarer med tydelig italiensk stil, grunnet i Puglia-regionen av Italia. G. Inglese produserer 4000 skjorter i året, hvorav 1500 er made-to-measure. Blant målsømkundene er tidligere statsminister i Italia Silvio Berlusconi og Japans tidligere statsminster  Shinzō Abe.

G. Inglese strikkeslips med safari-inspirert skjortejakke fra Oscar Jacobson og denimskjorte fra Polo Ralph Lauren

Slipset mitt er et strikket silkeslips med horisontale striper i flere farger. Det gir den rette “knaselyden” når jeg krøller det mellom fingrene og faller perfekt ned fra knuten.  Det er litt smalere enn jeg er vant til – bare fem centimeter – men det begynner å kjenens naturlig. Jeg har ennå ikke brukt det til dress, men til denimskjorte og skjortejakke har det vært en hit så langt. Gleder meg til å bruke det mer. Og det gjør visstnok også min 13-årige sønn som umiddelbart mente at dette slipset skulle han låne neste gang han skulle bruke slips. Vi får se.

Sølvskonnerten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.