Denne uken begynte jeg i ny jobb! Det er både spennende og litt skummelt, men jeg har blitt veldig godt tatt imot.

Etter nesten tre år i det som i løpet av min tid der ble verdens største inkassoselskap, har jeg nå gått over i en for meg helt ny bransje. Jeg har blitt senior kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp Nordic, der jeg skal jobbe med kommunikasjon og PR på konsernnivå. Jeg skal jobbe tett med kjedene i alle de nordiske landene, og med alle aspekter av moderne kommunikasjon. Det blir veldig spennende.

Et av de offisielle pressebildene, iført Elkjøps butikkuniformen bestående av sorte bukser, blå Elkjøp-skjorte og stripete Elkjøp-slipset

Elkjøp har mer enn 400 egne butikker i Norden – under Elkjøp-navnet i Norge, i Danmark og Sverige under merkenavnet Elgiganten og i Finland heter vi Gigantti. I tillegg til de egne butikkene, drives det Elkjøp-butikker på franchise på Island (Elko), Grønland (Elgiganten) og Færøyene (Elding). Elkjøp er Nordens største kjede innen forbrukerelektronikk, og eies av britiske Dixons Carphone. I fjor omsatte Elkjøp for mer enn 30 milliarder kroner, og vi er mer enn 10 000 ansatte. Det er ingen liten butikk jeg har kommet inn i.

Hovedkontoret ligger i Nydalen i Oslo, så det er slutt på ukependlingen til Intrums hovedkontor i Stockholm. Nå er jeg tilbake på Vollenbåten, som sammen med t-banen tar meg fra hjem til kontor på i underkant av en time. Mye tid til blogging på båten.

Vollen-båten – den ene halvdelen av min daglige jobbreise

Gøy at Kampanje i sin sak om overgangen har kalt meg “moteblogger” i overskriften. Etter et par dager på kontoret har jeg lagt merke til at dresskoden her er noe mer casual enn i finansbransjen, men jeg fortsetter med dress. Med unntak av de som går med uniformen (og en av rådgiverne fra PR-byrået vårt som var innom), har jeg ennå ikke sett noen med slips på kontoret. Kanskje jeg skal forsøke å snikinnføre slips på kontoret? Jeg kan jo begynne forsiktig med noen strikkeslips kanskje…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.