Som jeg nevnte i innlegget om mansjettknapper, har jeg nylig begynt å kjøpe mansjettknapper på eBay også. og for litt siden fikk jeg sjansen til å kombinere min kjærlighet til mansjettknapper med min interesse for luftfart.

MAS-logo 1971-1987. MAS står for Malaysia Airlines System, men betyr også "gull" på malay
MAS-logo 1971-1987. MAS står for Malaysia Airlines System, men betyr også “gull” på malay

Søket mitt på eBay etter “cufflinks + airlines” ga meg treff blant annet på et flott sett med gamle gullfargede mansjettknapper fra Malaysia Airlines. Motivet er Malaysia Airlines’ logo, basert på de tradisjonelle Wau bulan-dragene fra Kelantan-provinsen. Og med drage mener jeg ikke den typen som spruter ild, men en sånn som barn flyr i enden av en snor. Selv om Malaysia Airlines fremdeles bruker en versjon av Kelantan-dragen på halen, er det tydelig fra esken mansjettknappene kom i at dette er den versjonen flyselskapet brukte fra 1971 til 1987.

IMG_0879Jeg fikk kjøpt dem for den nette sum av $35 inkludert porto, og etter et par uker kom den lille pakken fra Singapore. Litt gulnet i plasten, esken hang ikke helt sammen lenger og metallet trengte en liten puss, men dette var helt klart et knallkjøp!

Jeg har ikke klart å bringe på det rene når de er laget, men denne versjonen av logoen sluttet flyselskapet å bruke i 1987, så de er minst 30 år gamle. det skulle bare en liten runde med pussefille, så var de blanke og fine. Det er gøy med et par mansjettknapper som både er flotte og som har et lite stykke luftfartshistorie i seg!

Litt gulnet plast, men i veldig god stand.
Litt gulnet plast, men i veldig god stand.

 

Postkort som viser Malaysia Airlines Boeing 707, med dragen på halen
Postkort som viser Malaysia Airlines Boeing 707, med dragen på halen.  I disse dager presenterer Malaysia Airlines en av sine Boeing 747-400 i retrofarger, nesten 30 år etter at dette designet ble erstattet.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.