Reiselivsnettstedet Travel News rapporterte denne uken at det australske flyselskapet Qantas hadde innført strengere dress-code i sine Business og First Class-lounger i Australia og på Business Class ombord også.

Skal du sitte i den skarpe enden lønner det seg å droppe sandaler og hullete shorts. Foto: Qantas
Skal du sitte i den skarpe enden lønner det seg å droppe sandaler og hullete shorts. Foto: Qantas
Flyselskapet hadde sett seg lei på at passasjerer ramlet inn i loungen i sandaler, hullete shorts og magetopper. Qantas har, som de fleste andre flyselskaper, allerede en dress-code, men de eneste som har fulgt dem er egne ansatte på fritidsreiser. Fra april i år meldte Qantas fra at de ville begynne å nekte passasjerer adgang til loungen om de ikke oppfylte visse standarder for antrekk. Naturlig nok flikk de en del klager, ikke minst i sosiale medier, mens veldig mange av flyselskapets godt betalende passasjerer ønsket tiltaket velkommen.

Jeg tror vel neppe vi kommer tilbake til standarder for antrekk flypassasjerene hadde før det å fly ble like vanlig som å ta bussen, men det kunne jo hende at folk løftet standarden litt i alle fall. Jeg synes Qantas er inne på noe her! Det skulle jo bare mangle at ikke passasjerene dresser seg litt opp når de flyr med flyselskapet med kanskje verdens stiligste uniformer.

Qantas uniformer for kabinbesetningen. Foto: Qantas
Qantas uniformer for kabinbesetningen. Foto: Qantas
Etter  nyttår kommer jeg til å ta en kikk på de ulike dress-codene også. Hva er rett antrekk i bryllup? Hva er egentlig “business casual” og hva betyr det når det står “galla”. Dette kommer jeg tilbake til.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.