Vi har kommet til 15. desember, og julen nærmer seg. I den 15. luken i julekalenderen finn vi et plagg som virkelig fortjener å være en av 24 ting en den velkledde mannen bør ha i klesskapet – den koksgrå dressen. 

Med den grå enkeltspente (selvsagt) dressen er du klar for enhver anledning, jobb, fest, begravelse. Alt kommer an på hva du kombinerer den med.

dress-graa-1-with-dog
Koksgrå ensfarget dress fra Viero Milano Super 140’S, 100 % ull (foto: Menswear)

Med en hvit skjorte og et mørkt slips og sorte sko kan du dra i begravelsen til Tante Olga fra Tolga. Kombiner med en lys blå skjorte, et blått slips og brune sko og du er klar for jobbintervju eller den viktige salgspresentasjonen. Rosa smårutete skjorte åpen i halsen og et fargerikt pocketsquare kan være en fin kombinasjon for date eller 40årsdag.

Når jeg tenker meg om er det kanskje bare to anledninger der den grå dressen ikke passer. Det ene er sommerfest på jobben, der det kanskje passer bedre med en blazer eller noe lyst og lett på dressfronten. Det andre er bryllup eller andre anledninger der antrekk er “smoking/mørk dress” (som forøvrig er en merkelig betegelse på antrekk, men det er noe jeg kommer tilbake til). Her vil den grå dressen ikke helt rekke opp. Det kan gå, men i bryllup ville jeg heller gått for den mer formelle mørkeblå dressen.

Den grå dressen er ekstremt enkel å variere antrekk med, og skal du på reise og ikke vil pakke med flere dresser er den grå å anbefale.

juletremansjettknapp
Mansjettknapper med juletrær

Er du – som jeg – glad i farger kan den grå bli litt kjedelig. Jeg ble spurt av en kollega for litt siden om jeg skulle i begravelse siden jeg hadde den grå dressen. Hun var vant til å se meg med mer farge og mønster i dressene. Neste gang jeg brukte den grå dressen på kontoret, kombinerte jeg den med en grønn ullvest og et rødt slips. Plutselig ble antrekket julete. Selvsagt kombinert med små juletrær på mansjettknappene 😉

Alt i alt vil jeg si at dersom du skal ha én dress (selv om jeg mistenker at mine lesere har flere enn det) skal du kjøpe en pen, ensfarget koksgrå dress av en god kvalitet. Da er du dekket til så godt som alle anledninger der du trenger dress.

Og har du ikke en grå ensfarget dress i skapet, kan det være noe å ønske seg til jul – det er fremdeles ni dager igjen.

Ha en fortsatt velkledd førjulstid

3 thoughts on “Grå dress

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.