FLIGHT 267 – Inn og ut av rutenettet

Ukens episode spilles inn tirsdag 19 september. Vi kan love Sindre Finnes-fri sone den neste halvtimen der vi blant annet skal se de siste trafikktallene fra nordiske flyplasser, en liten fartsdump veien til Norwegians kjøp av Widerøe, Norwegian legger til nye ruter, mens SAS kutter noen og legger til en ny som iallefall jeg setter pris . Vi har nye Air Belgium-nyheter og Ural viste seg å være kanskje mer jordet enn vi først trodde. Velkommen ombord  


Ulykkesflight 267: Triana Air 267

AKTUELT:

 

Air Belgium A330neo

FLIGHT 266 – Augusttall og Norse-oppkjøp

Flight 266 spilles inn tirsdag 12. september. Kommunevalget er i boks, og vi velger å se på trafikktallene for august fra SAS, Norwegian og Norse. Italiensk shippingfamilie kjøper seg opp i Norse og SAS utsetter fristen for å komme med bud. Velkommen ombord på en kort flight.


Ulykkesflight 266:

AKTUELT:

FLIGHT 265 – SAS tjente penger og gammel amerikansk bizjet

Sommeren er tilbake! Og det er også overskudd i SAS! Tilbake er også flere av Lufthansas A380, mens Lufthansa-gruppen får et nytt merkenavn i porteføljen, Enova gir støtte til utviklingen av Noemi og vi skal se på en gammel amerikansk bizjet med fete vinduer. Velkommen ombord på flight 265 som ble spilt inn 5. september, 2023.

Ulykkesflight 265: Middle East Airlines flight 265

AKTUELT:

North American NA-265 Sabreliner

 

FLIGHT 264 – Norwegian Q2 og flyplapring

Vi kan trygt is at det er høst (selv om IATA fremdeles mener det er sommer). Vi skal snakke om Norwegians andre kvartal, Finnair skal åpne ny rute til Tromsø, den nye Norse-sjefen har gjestet FR24-podden og Christian har vært på Finansavisen TV. Velkommen ombord på flight 264 som spilles inn tirsdag 29. august.


 

AKTUELT:

Messerschmit Me.264

Vickers 264 Valentia

Finnairs ATR72 blir å se på Tromsø lufthavn i vinter

FLIGHT 263 – Lazarusepisoden

Flight 263 spilles inn fra hvert vårt hjemmestudio 22. august, og denne gang skal både det ene og det andre vekkes fra de døde. American kommer til København, Finnairs toppsjef går og vi har nye Air Belgium-nyheter.  Velkommen ombord!

AKTUELT:

Messerschmitt Me 263

UKENS ANBEFALING:

Lytter Dag Solheim har laget et utrolig detaljert interaktivt kart over alle flyplasser i verden ned ICAO og IATA-kode. Her er det bare å pugge så blir du bedre enn Christian på IATA-koder i Asia.

Du finner karter enten via http://dsmap.eu5.net/airports.html eller direkte ved http://dsmap.eu5.net/airports-v2.html 

 

FLIGHT 262 – Fransk turboprop og Arendalsuka

Flypoddens flight 262 spilles inn 14. august – fra Asker og Arendal. Christian har vært relevant på Arendalsuka og deltatt i et panel om elfly sammen med flere “friends of the pod”. Ellers har vi passasjertall, nye farger, nygamle flyselskap og en fransk turboprop på menyen. Velkommen ombord!


Ulykkesflight 262: Malev 262, 4. juli 2000.

NORD 262

AKTUELT:

UKENS ANBEFALING:

Christian har vært i Arendal og deltatt i et panel om elfly sammen med SAS, Widerøe, El-fly AS og Start Norge. Se opptaket her.

 

FLIGHT 261 – Afrikanytt, julitall og sjøflybonanza

Flypoddens flight 261 spilles inn 8. august. Espen har nok en gang dratt til det fantastiske lan det Syden, så vi har fått med oss supervika Thomas Lone, på en litt dårlig linje fra Eiker. Vi ser på julitallene fra SAS, Norwegian og Widerøe, vi har Afrikanyheter og sjøflybonanza. Velkommen ombord på flight 261.

Ulykkesflight 261: Alaska Airlines AS261

AKTUELT:

Surcar Twin Otter med hydrogendrift

UKENS ANBEFALING:

Filmen Flight fra fra 2012 med blant andre Denzel Washington, der iallfall krasjen er basert på flight 261.

Er du i Arendal? Hør Christian + SAS, Elfly og Widerøe snakke om elfly på mandag

https://program.arendalsuka.no/event/user-view/20856

 

FLIGHT 260 – Q2 + sommerferiepause

Flypoddens sommerferie er over, men Espen er ikke helt ferdig. Vi spiller inn 1. august og skal dypdykke i flere flyselskapers resultater for andre kvartal der de fleste gjør det ganske bra, mens andre sliter.  Velkommen ombord på flight 260.

Ulykkesflight 260: TWA 260

Besøk på ulykkesstedet

AKTUELT:

 

 

FLIGHT 259 – Widerøe + Norwegian

Ukens episode ble opprinnelig spilt inn onsdag, men torsdag kom nyheten om at Norwegian ønsker å kjøpe Widerøe, så da måtte vi lage en ekstra intro. I tillegg til oppkjøpet snakker vi også ferske passasjertall, Afrikanyhetene og vi skal en tur innom konkurshjørnet. Velkommen ombord


AKTUELT:

UKENS ANBEFALING:

Boken “Mannen som ville fly som en sommerfugl

Ny TV-serie på Apple+ – Hijack

 

FLIGHT 258 – Cash-berries

Ukens episode spilles inn onsdag 28. juni, med besøk fra Sverige. Espen er ute og gjør andre ting denne gangen, så Christian og PC styrer flighten. Med PC i høyresetet skal vi selvsagt innom litt svenskenytt, Espen har analysert litt tallmateriale for oss og Norwegian og Strawberry går sammen om … Cash-berries?

Ulykkesflight 258: Northeast 258

AKTUELT:

UKENS ANBEFALING:

Slipp stress og forhåndsbestill mat på Oslo lufthavn via Wolt-appen

FLIGHT 227 – Turbulens

Det er spennende tider i norsk luftfart. Det har blitt 8. november, og det er skjebnetimer både i det amerikanske valget og for Flyr. I tillegg til en kort oppdatering om hva som skjer der, skal vi også innom nye og ikke fullt så nye Widerøe-ruter, nytt flyselskap i Karibien og million- og milliardoverskudd i europeisk luftfart. Og ikke minst snakker vi med Bernt Gran og Jacob Trumpy om deres nye bok “Turbulens”. Velkommen ombord på flight 227.

Ulykkesflight 227
AKTUELT:

UKENS TEMA (og ANBEFALING:

Boken Turbulens av Jacob Trumpy og Bernt Gran om Norwegians vekst og fall. Anbefales!

FLIGHT 226 – Flygende blyant og resultatbonanza

Vinteren har kommet (ifølge IATA), vi er i ny måned og mange flyselskaper har kommet med sine resultater for tredje kvartal. Velkommen ombord på flight226.
Ulykkesflight 226

FLIGHT 224 – Tyskland og podcasttips

Det er høst, Christian er forkjølet og Espen har vært i Tyskland

UKENS ANBEFALING
Og ikke glem NRK-serien Kortbaneliv!

FLIGHT 223 – Mørke skyer og statsbudsjett

Aktuelt

(Neste) Ukes anbefaling

NRK har laget dokumentarserien Kortbaneliv som kommer på TV fra 19. oktober. Vi gleder oss!