De som har lest bloggen en stund vet at jeg er veldig glad i skreddersøm, eller personlige tilpasninger. De som kjenner meg vet også at jeg er glad i teknologi og smarte løsninger som reduserer friksjon. Når det så dukker opp et selskap som kombinerer dette, er jeg jo nødt til å teste.

Japanske StartToday (skal visstnok skifte navn til ZOZO) har i flere år solgt både egenproduserte klær og andre merkevarer gjennom sitt brand ZOZOtown til japanske kunder. Nå ekspanderer de både utenfor Japan, og gjør noe helt unikt. De tilbyr å lage klær tilpasset den enkelte kundes mål. Som toppsjefen Yusaku Maezawa sier: “Tiden da folk måtte tilpasse seg klærne er over, dette er den nye æraen da klærne tilpasser seg folk”.

ZOZO har tydeligvis sett på suksessen japanske Uniqlo har hatt i resten av verden, og ønsker å ta en bit av kaken selv – på sin helt unike måte.

Sammen med appen, skal ZOZOsuiten med 350 hvite sirkler, lage en nøyaktig 3D-modell av kroppen din.
(Foto: ZOZO)

Måten ZOZO skal gjøre dette på er gjennom 3D-teknologi. Selskapet har utviklet en sort tettsittende trikot, en ZOZOsuit. Denne er som et sett superundertøy i to deler, men med 350 små hvite sirkler, som sammen med en mobilapp skal lage en tredimensjonal modell av kroppen din. Du setter ganske enkelt mobilen på et stativ (som følger med i pakken sammen med trikoten), og så følger du talebeskjedene fra appen som tar 12 bilder av deg fra alle vinkler. Resultatet er en 3D-modell og 16 forskjellige mål – helt ned på millimeteren.

Jeg var glad jeg var alene hjemme da jeg gjorde  målingen, for jeg så nok ganske teit ut er jeg sto midt i stuen og flyttet meg rundt i sirkel slik at smarttelefonen fikk tatt bilder fra alle kanter. I tillegg så er det jo ikke så utrolig stilig med en sexylubben fyr i tettsittende body-suit…

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle dele dette bildet, men litt åpenhet og selvironi kommer man langt med…

Neste steg, når alle mål er tatt og modellen er lastet opp til zozo.com er å bestille klær tilpasset deg selv! Enn så lenge er ikke utvalget av spesialtilpassede klær så stort. I porteføljen som selges utenfor Japan er det nå et par ulike typer jeans, hvite, grå, blå eller sorte t-skjorter og hvite eller lyseblå Oxford-skjorter for menn og kvinner. Men, jeg er ganske sikkert på at utvalget kommer til å vokse dersom det blir en suksess også utenfor Japan. I Japan selges blant annet dresser, tilpasset den enkelte basert på målene til under 2000 kroner, og flere skjortemodeller. Dét kan jo bli interessant.

Jeg bestilte et par jeans, og det blir spennende å se hvordan de sitter. Ifølge bekreftelsen jeg fikk på mail, skal jeg få buksene i løpet av 4-5 uker.

Dresser fra ZOZO
(foto: Start Today Co)

ZOZO tilbyr nå gratis ZOZOsuits. Alt jeg måtte betale var €9,99 i porto. Bestill din ZOZOsuit her. Det tok bare en ukes tid før den kom i posten.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.