Det er snart jul, og om du er leser av enkeltspent og lurer på hva du skal ønske deg til jul, eller er ektefelle, kjæreste eller venn av en leser og lurer på hva du skal gi han til jul – her er noen gode julegavetips.

Skjorte
Min erfaring er at man aldri kan få nok skjorter. Dessuten kan det være greit å ta en opprydding i skjorteskapet av og til for å luke ut skjorter som enten ikke passer (sjansen er stor for at du ikke vil kunne passe i den skjorten som har blitt tre størrelser for liten), er slitt eller bare ikke ser veldig stilig ut. Er den fremdeles brukbar, send den til Fretex slik at den kan få et nytt liv.

Hva med en fin hvit mansjettskjorte fra norske Zeno? Da jeg testet dem tidligere i høst hadde de ikke mansjettskjorter, men det har de nå. Topp kvalitet og bytterett til etter jul.

Mansjettknapper
Nå er det kanskje ikke alle som er like glade i mansjettknapper som meg, men har du kjøpt en mansjettskjorte trenger noen også å kjøpe mansjettknapper. Det finnes   enormt mye forskjellig å velge i på nettet, og bestiller du nå burde det rekke frem til jul.

 

Bøker om herrestil
På samme måte som mange menn har blitt mer interessert i øl og vin, er det stadig flere som er interessert i klær og stil. Det finnes mange gode bøker der ute om herrestil, men en av de morsomste jeg har lest i år er Icons of Men´s Style som tar for seg historien bak en rekke av de ikoniske klesplaggene vi menn bruker.

Lommetørkle

Tykt pocket square i lin, med broderte hvite stjerner på blå bunn. Passer veldig godt sammen med pinstripe dress

Et fint lommetørkle, eller pocket square, som spriter opp dressjakken er et must. Og det fine med å ønske seg pocket square eller gi det bort er at det er på en måte ikke mulig å få for mange. Med ulike lommetørkler i forskjellige farger, mønstre og strukturer har du mye  variere  med. Husk at slips og pocket square aldri skal være i samme mønster – de skal ikke matche – men det heller ta opp i seg små hint fra slipset eller skjorten. Pocket squares kan du kjøpe både på nett og i de fleste herreklesbutikker. Selv har jeg funnet et morsomt i sebramønster som står på min ønskeliste i år.

The Rake
Annnenhver måned lander et tykt, glanset magasin i postkassen hjemme hos meg. Da trenger far litt fred og ro og en en kopp te i sofaen – da har herremagasinet The Rake landet. Som jeg skrev i min omtale av The Rake så er dette et magasin som oser stil og eleganse. Et årsabonnement på magasinet koster $42 til Norge og kan bestilles på deres nettsider (som også har gode artikler). Selv har jeg har nylig forlenget for to nye år.

Slips
Det er en seiglivet myte at far ikke ønsker seg slips, men kanskje noe litt ekstra spesielt? Jeg kom over merket OTAA fra Australia som selger slips, sløyfer og pocket squares fra egne nettsider, samt på salgsplattformen Etsy. De har en egen “butikk” med over 4000 produkter. Her er det mye morsomt og stilig. En av mine favoritter er et slips med små blekkspruter (finnes også som tversoversløyfe). OTAA har en masse motive, og de fleste er vevd og ikke trykket. Her er både “skinny-ties” og vanlig bredde.

Skotrær

Skotrær av cedertre fra Shoecare.no

Alle skinnsko trenger et par skotrær til å holde på formen og tørke mellom slagene. Selv har jeg kjøpt skotrær til alle skoene jeg bruker til dress, og jeg er ganske sikker på at det er med på å gjøre at skoene mine holder fasongen bedre. Dessuten ser det jo stilig ut i skapet. Skotrær fåes kjøpt både i en del velassorterte skobutikker (men styr for all del unna de med springfjær) eller på nettet.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.