Så var katten ute av sekken – jeg bytter jobb i det nye året. Etter nesten tre og et halvt år som konsulent, beveger jeg meg igjen over til andre siden av bordet. Siste dag på jobb i Gambit er 15. januar, og mandag 18. januar har jeg første dag som kommunikasjonssjef i Lindorff Group, på konsernnivå. 

When opportunity knocks
Jeg hadde faktisk ikke tenkt å flytte på meg (ennå), men i starten av desember ble jeg spurt om jeg var interessert i en nyopprettet stilling på konsernnivå i Lindorff. Inkasso er en bransje jeg ikke visste noe om, men jeg gleder meg. Dette blir spennende. Med operasjoner i 13 europeiske land, og sterke vekstplaner er jeg sikker på at det ikke blir kjedelige dager fremover. Det blir selvsagt et savn å ikke kunne ta båten til jobb lenger – inntil noen får gravd en kanal opp til Smestaddammen.

Fra konsulent til in-house
Fordelen med å jobbe som konsulent i et kommunikasjonsbyrå er at du får jobbe med mye forskjellig i mange forskjellige bransjer. Ulempen er at du må jobbe med veldig mye forskjellig i ulike bransjer. Om du ikke er en tung faglig ekspert innenfor et felt det er stor etterspørsel (det hjelper lite å være byråets luftfartsekspert når det ikke er etterspørsel etter den ekspertisen), blir det fort sånn at du må jobbe med mange ulike bransjer – ofte på samme dag.

Eksempel på veldig god dag på jobben som konsulent - tester Finnairs nye Airbus A350
Eksempel på veldig god dag på jobben som konsulent – tester Finnairs nye Airbus A350

Én ting jeg ikke kommer til å savne fra konsulentlivet er det å hele tiden være på selgeren. Som konsulent er du både selger og konsulent, og med faktureringskravet som ligger i bunnen er det ikke bare denne ukens timer som det må finnes en kjøper til, men også den neste måneden. Og, siden du i bunn og grunn selger deg selv, er det alltid en liten moralknekk når du taper en kunde eller en konkurranse (pitch) om nye kunder. Om du selger stoler og kunden velger en annen stol, er det litt kjedelig, men det var stolen de ikke likte. Når du selger deg og kollegenes kompetanse og den potensielle kunden går til noen andre så er det oss de har sagt nei til. Derfor er det ikke uvanlig at vi tar det ganske personlig når vi taper.

Europa for mine føtter
En av oppgavene jeg skal ta fatt på når jeg “flytter” til Slemdal er å se på den kommunikasjonsorganisasjonen Lindorff har rundt i Europa. Lindorff har kontorer i 13 land i Europa. Noen store og noen små. Norge er det største markedet, og Spania er en god nummer to. Totalt jobber det mer enn 3000 mennesker i konsernet, og det er ulike organisasjoner i alle land. Jeg regner med at det nok blir noen turer til datterselskapene – faktisk starter jeg med en tredagers strategisamling i Barcelona i slutten av januar. Det blir en unik mulighet for meg som ny å treffe nøkkelpersoner i konsernet, og knytte kontakter tidlig. At min nye sjef har gitt med oppdraget å dele ut prisene på avsluttsningsmiddagens Lindorff Awards burde kunne gjøre meg godt kjent i konsernet – særlig om jeg driter meg ut (får satse på at det ikke blir tilfelle).

Det har vært tre spennende år i Gambit, og jeg tviler ikke på at jeg kommer til å ha kontakt med mange av mine gamle kolleger – både privat og profesjonelt. Kanskje kan jeg være julenisse på StorO denne julen også 🙂

Selv om jeg nå ikke skal møte kunder hele tiden, blir det fremdeles (enkeltspent) dress og slips – finansnæringen holder jo ifølge D2 fremdeles på slipset.

5 thoughts on “Nytt år – ny jobb

  1. Lykke til, Christian! Dette går helt fint. Jeg har selv hoppet frem og tilbake fra ulike sider av bordet, og det er både verdifullt og ikke minst utviklende 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.