Det startet som en spøk, og har nærmest blitt et varemerke. Min kollega Simen Johannessen i Gambit foreslo for to år siden at vi skulle forsøke å innføre “tirsdagssokker” i Norge. Inspirert av en artikkel i Business Insider om at gutta på Wall Street gjerne gikk med fargerike sokker til de mørke dressene på fredager. Hvorfor dette ble tirsdagssokker hos oss vet jeg ikke, men det kan selvsagt henge sammen med at det gjerne ikke er så mange mørke dresser å se på norske arbeidsplasser på fredager.

Det er ikke alltid tirsdagssokkene matcher møblementet like godt som her hos Virke
Det er ikke alltid tirsdagssokkene matcher møblementet like godt som her hos Virke

Uansett – tanken med tirsdagssokker er at vi menn som gjerne går i streite grå og blå dresser, med mørke sko og mørke sokker til vanlig, én gang i uken spriter opp antrekket med noen fargerike sokker. Det er jeg sikker på at Dagny Thurman-Hoelseth setter pris på!

Nå, to år senere har tirsdagssokkene nærmest blitt et varemerke for meg. Folk jeg aldri har møtt ansikt-til-ansikt kommer bort til meg og spør om å få se på sokkene mine! Jeg har også fått morsomme sokker i gave – fra venner og kjente og av eks-kolleger i både SAS og Widerøe. Det er ekstra morsomt.

Selv om #tirsdagssokker-kampanjen ble frontet av to skarpskodde PR-rådgivere, tok det liksom ikke av. Per dags dato er det ikke mer enn 86 bilder med hashtaggen #tirsdagssokker på Instagram. Etter at kollega Simen hoppet av tirsdagssokker-toget har det vært en ensom kamp mot de sorte sokkene på tirsdager. Heldigvis har blant annet Hans Stenseng i Scandic og Martin Hayes i Thon Hotels blitt med på moroa av og til. (både Simen og jeg har bakgrunn fra reiseliv – er tirsdagssokker en reiselivsgreie?)

Jeg håper du også blir med meg i kampen mot kjedelige sokker på tirsdager – få på deg tirsdagssokkene du også, og del, del, del på Instragram med hashtag #tirsdagssokker! La oss sammen lage en mer fargerik verden … på tirsdager!

8 thoughts on “Tirsdagssokker

  1. Pingback: Facebook-sokker -

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.