Polarvinteren har senket seg over landet, og da er det fint med en varm lue på hodet. Særlig om man som meg ikke har noe hår på toppen er det fint å ha noe som varmer skallen. Denne enkle luen fra Sätila er både varm og elegant. 

Luen, som jeg plukket opp hos min favorittbutikk Menswear på Tjuvholmen, er laget av svenske Sätila. Dette er et selskap med en lang historie. Helt siden 1896 har denne lille vest-svenske produsenten levert strikkevarer. På 1940-tallet begynte de å produsere strikkeluer, og på 1980-tallet produserte de mer enn én million strikkeluer i året.

Olivengrønn strikkelue fra svenske Sätila

Denne har fått modellnavnet S.F. og er laget av en 50/50-blanding av merinoull og akryl. Jeg har allerede testen den i noen dager, og den holder knollen varm – selv i -10. Den mye merinoullen gjør at den ikke klør, og med litt akryl i holder den passformen og kan maskinvaskes på 40 grader. Selv for en som er så tjukk i huet som meg (størrelse 60 i hatt!), passer denne godt uten å bli for stram. Den går godt nedenfor ørene og holder dem varme også – og den er ikke tykkere enn at det går fint å ha headset utenpå for å høre siste episode av podcasten From Tailors With Love.

Vil du holde varmen på hodet selv? Da kan du enten stikke innom en av Menswears butikker på Tjuvholmen, Lysaker Torg, Bogstadveien eller Trondheim, eller bestill den i nettbutikken. Den koster 395 kroner, og finnes – i tillegg til den olivengrønne jeg har – i marineblå, lys grå og rød.

2 thoughts on “Lue fra Sätila (sponset)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.