I mars fikk jeg tatt mål og valgt stoffer til min første skreddersydde dress og blazer fra Hong Kong-skredderne Senszio. I april fikk jeg se bilder av stoffene, og en av de første dagene i mai kom DHL med en stor pakke med begge plaggene.  Det har vært en travel mai-måned, så jeg har ikke rukket å skrive erfaringene før nå. Dessuten har jeg nå også fått tid til å teste klærne noen ganger.

Dress
Den mellomblå dressen i birdseye-mønster kom med vest. Jeg mente at jeg hadde bestilt vesten med slag, så det er jeg nødt til å ta opp med herrene fra Hong Kong. Ellers var den som avtalt. Pocketsquare i samme stoff som innerfôret fulgte ikke med i pakken, men kom i en egen forsendelse noen dager senere.

På Starbucks i ny dress – bare et par dager etter at den kom ut av esken.

Fôret på dressen er i turkis, med haier, dykkere, fisker og havskilpadder. Som en liten henvisning til skipaddene i fôret har jeg bestilt et par skilpaddemansjettknapper fra kina. Stenene i skallet matcher også fargen i fôret.

Andre små detaljer var oppkneppbre knapper i jakkeermene og en liten billettlomme.

Nytt for meg er bukser med spenner i sidene i stedet for beltehemper. Det har tatt litt tilvenning, og jeg ha måttet justere dem et par ganger. Jeg tror nok at om jeg skal ha slike bukser igjen at jeg også skal be om seleknapper. Jeg sa nei takk denne gang.

Til disse dressbuksene kan jeg ikke bruke belte – det er ingen beltehemper. I stedet kan jeg justere livviden med sidespenner og strikk i livet.

Blazer
Den dobbeltspente blå linblazeren har jeg brukt mange ganger allerede, sist på 17. mai. Dagen startet selvsagt med bunad, men til middagen hjemme ble det blazer og lyseblå bukser. Blazeren sitter som et skudd den også.

I starten var de mykere skulderne litt uvant, men det kjennes nå naturlig. Det var også litt uvant å bruke dobbeltspent jakke igjen. Sist gang jeg hadde dobbeltspent må ha vært en gang sent på 1990-tallet. Datteren min på 13 (som aldri har sett meg i noe annet enn enkeltspent), synes blazer er vedig rar. “Hva er vitsen med alle knappene??”

Billettlomme

Også på blazeren har jeg valgt å ha en liten billettlomme. Den passer akkurat til iPhone, så jeg har ofte telefonen i denne lommen. Andre morsomme små detaljer er innefôret med små fly (fikk også her et matchende pocketsquare) og mulighet til å kneppe opp knappene på jakkeermet. Nå kan jeg også gjøre som kongen, og høyere norske offiserer  – og ikke kneppe den nederste knappen på ermet før Norge får igjen Jämtland og Härjedalen!

En annen gruppe som ikke knepper den nederste knappen på jakkeermet er norske generaler (inkludert kongen) og høyere offiserer. Nå gjelder dette gallauniformen, men jeg tar det med allikevel. Historien sier at dette skyldes en norsk general som skal ha sagt at han ikke ville kneppe igjen knappen i jakkeermet før Norge fikk tilbake Jämtland og Härjedalen fra Sverige. Legg merke til mansjettknappen – Scrabble-biten har en B – for min kone (på det andre håndleddet har jeg en C)

Til blazeren har jeg valgt å bruke både hvite, stripete og lyseblå skjorter. Siden den er litt uformell, har jeg valgt å bruke strikkeslips til, og lyse chinos i bomull. På 17. mai valgte jeg også å kjøre brune tassel-loafers uten sokker. Mer om det i en senere bloggpost.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd, og som tidligere gjesteblogger og langvarig Seszio-kunde Lars Bratsberg sier: “Faren er at du kommer til å ville kjøpe mer”.

2 thoughts on “Skreddersydd dress!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.