Sommerferien er rett rundt hjørnet, og ettersom temperaturen stiger, faller også stilen for mange menn. Særlig er det vederstyggeligheten sandaler som nå drar frem fra skuffer og skap.

Sokker som ser ut som du har på deg sandaler… Jeg har ikke ord

Når jeg spør venner om hvorfor de går med sandaler, svarer de at det er lett og behagelig, enkelt å ta på og svalt i varmen.

Det er på tide å kaste sandalene på dynga (eller gi dem til Fretex) og heller finne et annet som ser bedre ut, men som gjør samme nytten.

Det deilige med sommeren er at – vel, i det minste av og til, vi bor jo i Norge – det er en tid vi kan bruke litt mindre klær. I motsetning til i januar er det fort gjort å komme ut av huset. Da er det greit med fottøy som er raske og enkle å ta på.

I fjor sommer kjøpte jeg mitt første par TOMS og det har jeg aldri angret på. Dette er ikke bare en fin og enkel sko, som det er enkelt å bare stikke føttene nedi, men de kommer også fra et selskap som tar miljøvennlig produksjon på alvor. TOMS har sammfunnsansvar som en del av sitt DNA og sin markedskommunikasjon. Selskapet ble startet i 2006 av  og har siden den gang gitt bort mer enn 60 millioner par sko til barn i  nød. For hvert par sko de selger, donerer de et par til et fattig barn som trenger det. Så langt har TOMS gitt bort mer enn 75 millioner par sko. I tillegg til skoene har TOMS også begynt å selge briller, med den samme modellen – for hvert solgte par, gir TOMS et par til noen som trenger det.

Fin påminnelse i nettbutikken

TOMS hovedmodell er basert på den argentinske alpargata-skoen, som er en avart av de mer kjente espadrillos. Dette er en enkel seildukssko som er like elegant som den er lett og enkel å ha på seg.

Du bruker ikke sokker i TOMS! Sånn er det bare. Er det for kaldt til å gå uten sokker, er det bare å la TOMSene stå i skapet og bruke noen andre sko. TOMS er perfekt til shorts, og lette sommerbukser i alle farger og fasonger.

TOMS finnes i flere farger og mønstre. Selv er jeg veldig glad i mørkeblå TOMS som er perfekt til et par lyse chinos. Jeg har snart slitt ut mitt første par, så før sommerferien begynner på alvor må jeg nok kjøpe et nytt par – eller to, sønnen på 9 vil også ha et par i år. Det vil si TO par sko til fattige barn. Kjøp et par du også – og kast sandalene!

 

2 thoughts on “Dropp sandalene og gå heller for et par TOMS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.