Winter is coming, og det begynner å bli kaldt på halsen. Men, hvordan skal den moderne mannen knyte sitt skjerf? Det finnes nesten like mange muligheter til å knyte skjerf som å knyte slips. 

På oppfordring fra kollega Raman (som også stiller som skjerfmodell) kommer jeg her med noen forslag:

 

James Bond, i Skyfall, med skjerfet knytt i en City Slicker
James Bond, i Skyfall, med skjerfet knytt i en City Slicker
The City Slicker
La oss begynne med min egen favoritt – Også kjent som «Mette Marit knuten». Påstås av noen å være «femi» (på grunn av Mette Marit-referansen?), men den er rask, enkel og umulig å få feil. Dessuten ser den stilig ut, og varmer halsen uansett lengde på skjerfet. Og hvis James Bond kan knyte skjerfet sånn er det ikke mye femi!

The City Slicker - eller "Mette Marit knuten"
The City Slicker – eller “Mette Marit knuten”

Brett skjerfet én gang, og heng det rundt nakken. Trekk de to endene gjennom åpningen i skjerfet og voila! Fungerer like godt til dress og frakk, som genser eller skianorakk

The Once Around
Nok en enkel knute, som passer til alt. Kalles også The Sophisticate, uten at jeg helt ser at denne er mer sofistikert enn andre skjerfknuter.

The Once Around
The Once Around
Heng skjerfet rundt nakken, med den ene enden lengre enn den andre. Ta den lange enden og snurr rundt halsen én gang (derav The Once Around). Har du et langt skjerf, eller det er kaldt kan du snurre det rundt halsen en gang til. Endene skal ikke være like lange.

The Connoisseur
Dette er kanskje den mest klassiske måten å knyte skjerf på, og er både elegant og praktisk.

The Connoisseur
The Connoisseur
Heng skjerfet rundt nakken, med begge endene like lange. Knyt en knute ved å ta den ene enden under den ande og lag en enkel knute. Stramm etter behov. Knuten kan like gjerne bæres utenpå som inni jakke eller frakk

The Ivy Leager
Dette er en måte å bære skjerf på der skjerfet er mer til pynt enn praktisk varme – ergo ikke særlig nyttig her i Skandinavia. Ofte brukt når du bruker operaskjerf til smoking.

The Ivy Leager - utenpå jakken og innenfor slagene
The Ivy Leager – utenpå jakken og innenfor slagene
Heng skjerfet rundt halsen, og enten la det henge rett ned i like lengder, eller brettet innenfor jakkeslagene

The JetSetter
Nok en skjerknute som er rask og enkel, men kanskje mer til pynt enn varme – og ikke særlig praktisk i kulde og vind. Kanskje best inne på flyplasser mens du skynder deg fra loungen til gaten.

The JetSetter
The JetSetter
Start som med The Once Around, med skjerfet rundt nakken og den ene enden lengre enn den andre. Ta den lange enden over motsatt skulder og la den henge ned over ryggen. Har du et langt skjerf kan det være smart å ta det én gang rundt halsen.

The Weekender
Den kanskje mest uformelle skjerfknuten, men best når det er skikkelig kaldt.

The Weekender
The Weekender
Legg skjerfer rundt nakken, med den ene enden holdt kort tett til halsen. Snurr skjerfet rundt halsen så mange ganger du kan, og brett endene inn under skjerfet. Dra det gjerne litt ut for å få en litt luftigere look.

5 thoughts on “Slik knyter du skjerfet

  1. Liker den konkrete og detaljerte måten du gir tips på, både i dette innlegget og ellers på bloggen. Keep up the good work!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.