Lars Bratsberg Industry Head Google Norge
Lars Bratsberg
Agency Leader
Google Hong Kong
Jeg har invitert gjestebloggere til å bidra på Enkeltspent, og førstemann ut er ingen ringere enn Google Norges best kledde herremann – Lars Bratsberg. Lars jobber for tiden for Google i Hong Kong. Ikke bare er han velkledd, man er også et skikkelig digitalhue! Han er en hyppig brukt foredragsholder i Norge, og har skrevet boken “Logg av” sammen med Thomas Moen. Du kan følge ham på Twitter på @larsbratsberg

Lars mener vi menn må kunne pynte oss litt ekstra, med små detaljer som løfter antrekket. Jeg er helt enig!

Den moderne mann

Når du har funnet din stil, må du sørge for å ha detaljene til å løfte den, når det trengs.

Google Glass matcher alle antrekk
Google Glass matcher alle antrekk
Jeg har fått lov å gjesteblogge for Christian. Vi deler den samme lidenskap for å kle seg ordentlig. Christian er mer en dress-og-slips-type, jeg er mer en bukse- jakke-type, men bruker det som er tilgjengelig for å heve antrekket til noe mer. De siste ti årene har det vært tørklær eller pocketsquares på nynorsk. Christian har dekket dette behørig i en tidligere bloggpost, så jeg gjesteskriver om det som kan sees på som neste steg. Knapphullspynt og tilbehør.

Jeg husker min far fra 70- og 80-tallet. Han hadde alltid en logo-pin på jakkeslaget. Slapp av, det er ikke på vei tilbake. Hvis du ikke heter Rune Bjerke eller Eldar Sætre, kan du droppe firmalogo på jakkeslaget. Dette med pins nådde vel sitt klimaks rundt OL på lillehammer, så vi lar pins ligge. Jeg skal snakke om pynt som hever antrekket.

Se på en dressjakke som et blankt kanvas. Den har noen trekk. Du har noen trekk. Fremhev dem ved å pynte jakken. La oss starte med et enkelt tips. Hvis du vil at et vertikalt brettet tørkle skal sitte på en bestemt høyde, kan du bruke en knapp, en hodeskalle, en liten blomst som bremsekloss. Det er praktisk og noe ekstra.

larsB-eks
Eksempel på hvordan små detaljer løfter et enkelt antrekk. Fra helt “naken” til venstre, via pocketsquare og til pocketsquare og knapphullsblomst Foto: Lars Bratsberg
Hvis du vil løfte tørkle ditt videre kan du fylle knappehullet på jakkeslaget med en knapp, en blomst som forsterker inntrykket. Det finnes egentlig ingen grenser på hvordan du kan kombinere dette, men tenk at det skal løfte helheten, ikke stjele det. Jeg bruker sjeldent slips, men det er mer krevende å få dem til å stå sammen.

Her er jakken "pimpet" med både en knapp som holder pocketsquare på plass, et dødningehode på jakkeslaget og skinnlapp på albuen - som matcher pocketsquare! Foto: Lars Bratsberg
Her er jakken “pimpet” med både en knapp som holder pocketsquare på plass, et dødningehode på jakkeslaget og skinnlapp på albuen – som matcher pocketsquare! Foto: Lars Bratsberg
Christian sier han føler seg naken uten tørkle. Det samme gjelder for meg – og nå som jeg har utvidet sortimentet, er dette blitt mitt uttrykk. Mitt tips er å føle seg frem, vær litt modig, så finner du fort hvordan de små detaljene kan løfte stilen din.

Det finnes flere gode Instagram-kilder til inspirasjon, som Grand Frank og Suited Man. Her kan man bestille produktene også.

Siste kilde er et norsk selskap, hvor jeg er abonnent. De heter Lustbox og holder til i Bergen, men har kunder over hele verden. For $40,- i måneden sender de deg en boks med verdi av minst det dobbelte. Du vet ikke hva du får, men det er i kategorien ting som vil heve stilen din. Dette kan være alt fra fargerike sokker, slips og tørklær til armbånd og lignende. En fin måte over tid å få nye tilskudd til antrekkene dine.

Hilsen Lars

Eksempel på innhold i en LustBox. Foto: Lustbox.no
Eksempel på innhold i en LustBox. Foto: Lustbox.no

PS. Lars har skaffet alle leserne av Enkeltspent  15% rabatt på valgfritt produkt hos LustBox. Bruk rabattkoden enkeltspent i bestillingsdialogen. 

Vil du gjesteblogge på Enkeltspent.no? Ta kontakt på mail

11 thoughts on “GJESTEBLOGGER: Lars Bratsberg

      1. Vi har testet koden på mobil og desktop. Den funker på både enkel boks og subscription – kan du ha stavet feil, Thomas?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.